1 Temmuz 2012 Pazar

Umutsuz Aşkın Gözyaşları - Deeanne Gist

   Arka kapak yazısı:

   İngiltere’den gelen gemi, Virginia Kolonisi’ndeki çiftçiler için iyi haber demekti. İşledikleri suçlar nedeniyle sürgün edilen kadınlar, tarlalardan toplanan bir balya tütün karşılığında bekâr erkeklere eş olarak satılıyordu.
Drew O’Conner, bir gemi dolusu kadının geldiğini duyduğunda hiç heyecanlanmadı. Âşık olduğu kadını kaybetmenin verdiği kalp kırıklığıyla, sadece evin işini yapacak ve küçük kardeşiyle ilgilenecek bir hizmetçi arıyordu ama arayışı isteksizce yaptığı bir evlilikle sonuçlandı.
Amerika’ya zorla getirildiğini ve aslında bir Leydi olduğunu iddia eden dik başlı, zeki, namusuna düşkün ama inanılmaz derecede baştan çıkartıcı Constance için de bu evlilik sadece bir formaliteydi. Bir an önce ülkesine dönmekten başka bir şey düşünmüyor; üstelik yemek yapma konusunda fikri olmadığı gibi, zamanının çoğunu da ev işleri yerine matematik bulmacalarına harcıyordu. Nasıl bir kadındı bu böyle? Drew’un hoşgörüsü ciddi bir sınavla sınanmak üzereydi…
Deeanne Gist’in akıcı ve duygu yüklü üslubu, sayfaları birbiri ardına çevirmenizi sağlayacak ve kitabın bitmesini hiç istemeyeceksiniz…


   Çok eğlenceli bir kitaptı, çok beğendim. Çok akıcı bir dili vardı hemen bitti, okuma hızımın da maşallahı var olduğu için kısa sürdü :) Constance'in kolonilerde yaşamaya alışması ve orayı oradan ayrılamayacak kadar sevmesi çok güzeldi, bir de finalde Constance'in babasıyla Drew'in bir sahnesi var bayıldım, ama söylemeyeyim sürpriz olsun :) Drew ve Constance'in birbirlerine aşık olması beklenen bir şey ama Constance ''Aman Tanrım! Aşık oluyorum!'' gibi bir şey söylediğinde çok gülmüştüm. Kitapla ilgili tek şikayetim çeviri ve sayfa düzenlemeleri. Üçüncü tekil kullanılmış ama geçişlerde bir işaret yok, dikkat etmeseniz anlamayacaksınız kimin hakkında yazdığını. Sonuç olarak beğendiğim, zevkle okuduğum bir kitaptı. Tarihi aşk romanı sevenlere tavsiye ediyorum :)

   Yazar hakkında:
  4 kitabı var:
Umutsuz Aşkın Gözyaşları,
Kalbimin Sahibisin,
Yaralı Bir Kalbin Derinliklerinde,
Saklı Öpücük.

   Bu da kendisi:


Geç de olsa iyi pazarlar,
Sevgiler...

2 yorum:

  1. Deanne Gist'in adını duymustum fakat kitaplarını okuma fırsatım olmamıstı.tanıttığınız bu kitap konu yönüyle de ilgimi çekti ve anladığım kadarı ile Amerika'nın koloni tarihiyle de bağlantılı.okunacaklar listeme aldım teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet koloni tarihiyle ilgili bilgiler içeriyor kitap, umarım okurken de beğenirsiniz :) Sevgiler :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...