3 Temmuz 2012 Salı

Günahkar - Tess Gerritsen



   Kitabın arka kapak yazısı yok, yapılan yorumlar var.

Tüyler ürpertici Doktor Gerritsen’in morguna hoş geldiniz.
Publishers Weekly

Cinsellikten doğan suçluluk duygusuyla harmanlanmış görkemli cinayetler.
Kirkus

Son derece heyecan verici. Bu kitabı elinizden bırakamıyacaksınız.
Mo Hayder

Vurucu cümleler eşliğinde yürek hoplatan bir gerilim. Gerritsen her yeni romanında, işinde daha da ustalaştığını kanıtlıyor.
The Drood Review

Gerritsen, insan ruhunun derinliklerinde saklanan gizleri gün ışığına çıkartmayı başaran hayal gücüyle, Edgar Allen Poe ile H.P. Lovecraft arası ilgi çekici tarzıyla ses getiriyor.
Chicago Tribune

Gerritsen’den tuhaf bir şekilde insanı içine çeken, korkutucu ve gerilim yüklü bir roman daha.”
Booklist

Gizemler ardına saklanmış, korkutucu ve çekişmeli bir mücadele.
Kirkus

Tess Gerritsen, zihninin karanlık kuytularında gezinen tüyler ürpertici ve kafa karıştıran cinayet kurgularını, Günahkar adlı romanında ustaca kaleme almış. Dünya döndükçe son bulmayacak olan iyi ve kötü arasındaki savaşı, ustaca şekillendirdiği karakterleriyle sahneye koyan Gerritsen korkuyu, son derece başarılı bir gerilim romanı olan Günahkar ile okuyucuların kalbine salıyor.


   Kitabın arka kapak yorumları böyle ama ''cinsellikten doğan suçluluk duygusu...'' yorumu sizi yanıltmasın çünkü kitabın içinde öyle bir şey yok. Evet bu konuyla ilgili ciddi bir suç var ama ana konu o değil. Sanırım o yorumu yanlış yazmışlar. Gerçekten çok iyi gerilim sahneleri vardı, ben zaten hemen hemen her şeyden korkarım bir de gece gece okuyunca hava aydınlanmadan uyuyamadım :) Gerilim sahnelerinin yanında çok duygusal sahnelerde vardı ve yazar gerçekten insan davranışlarını çok iyi bir şekilde ortaya koymuş. Kitabın başında çok hızlı okuyamadım açıkçası, sayfalar ilerledikçe daha çok içine çekti roman beni. Yani o başlangıçtaki otopsi sahneleri beni heyecanlandırıp ''Ne olacak acaba?'' dedirtmedi, daha çok olay yerlerinde böyle hissettim. kitabın sonunda olayları güzel bağlamıştı onu sevdim. Tavsiyem mümkünse kitabı gece okumayın, hele hele karanlıktan korkuyorsanız hiç okumayın :)

   İşte yazar ve diğer kitapları:

Cerrah - 2001,
Çırak - 2002,
Günahkar - 2003,
İkiz Bedenler - 2004,
Siliniş - 2005,
Mefisto Kulübü - 2006,
Ruh koleksiyoncusu - 2008,
Büyük Takip - 1987,
Bıçak Sırtı - 1990,
Asla Arkana Bakma - 1992,
Hasat - 1996,
Gece Nöbeti - 1997,
Kan Gölü - 1998,
Yörünge - 1999,
Kemik Bahçesi - 2007,
Aşkın Şehveti - 1991,
Gece Yarısı Katili - 2005,
  Bunlar yazarın Türkçe'ye çevrilmiş kitapları, daha bir çok kitabı var ve gerilim türünde yazıyor. Dahiliye doktoruymuş, zaten kitaplarını okuduğunuzda fark edeceğiniz bir çok tıbbi terim var, ama yazmaya konsantre olmak için doktorluk yapmayı bırakmış.
 

Sevgiler,
İyi günler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...