25 Mart 2012 Pazar

Kutuları Seviyorum :)


 
    Kutuları çok severim. Karton olsun, metal olsun, plastik olsun fark etmez, hepsine bayılırım her ne kadar annem bu durumdan memnun olmasa da :) Evde küçük beyaz karton bir kutu vardı onu kaplayıp süsleyeyim dedim. Kutunun ilk halini çekemedim üzerine çizdiğim abuk subuk şeyler yüzünden :) İşte ilk önce tabanını kapladım içli dışlı. Daha sağlam olsun diye yapmıştım ben ama baktım her yeri kaplamazsam çirkin duracak ben de kapladım her tarafını. 
   Sonra da üzeri çok boş durmasın diye kaplama yaptığım kağıdın renklerinden organze kurdeleyle fiyonk yaptım. Birbirine sabitlemek için de misina kullandım tabi ki :))
 
    Kurdeleleri diktikten sonra yapıştırmadan önce küçük bir parça daha kestim ve onu üçe katladım. İlk önce iki katını yapıştırdım sonra da açıkta kalan kısmına silikon doldurdum, kese gibi bir şey oldu. Üzerine de kurdeleleri yapıştırdım. Aşağıdaki fotoğraftan daha net anlaşılabilir sanırım.

 
   Kurdeleden sonra çok boş kalmasın diye üzerine küçük kendinden yapışkanlı uğur böcekleriyle uğur böceği yolu yaptım. İnşallah en kısa zamanda da ahşap boyamayla kutu yapmaya başlayacağım :)
 

   Bir de geçen alışverişe çıktığımda aldığım simli yapıştırıcılarla mum var. 'Bunu alayım üzerine bir şeyler yaparım.' diye almıştım. İlk denemeden çok da memnun kalmasam da yaptım bir şeyler işte :) Mumun üzerine yapışkanları istediğim gibi sıktım. Yaklaşık bir gün de kurumasını bekledim. Kuruduktan sonra da bardak altığı üzerine erimiş mumla yapıştırdım. Sağına soluna da mum damlattım. Daha güzellerini de yaparım inşallah :))



İyi günler,
Sevgiler...
Özge...

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...