28 Şubat 2012 Salı

Kolyeler :)

    Karlı bir Ankara gecesinden merhaba :)
Ne kadar kar yağdı bugün böyle, okuldan çıkıp servise binene kadar kardan kadına döndüm resmen :)))

    Neyse gelelim eve geldikten sonra yaptıklarımıza. Cuma günü aldığım malzemeleri kullanarak bir şeyler yaptım bugün. İki metal kolye, telefonum için süs bir de kül boncuklardan bir kolye. Umarım beğenirsiniz...

    Kolyeleri yaparken metal kolye uçlarını zincire geçirdim direk, çok uğraşmadım açıkçası ama kül boncuklar beni biraz uğraştırdı. Misina makarasından misinayı kesmeden ucuna küçük başlı bir iğne geçirdim. Uzunluğuna karar verince keserim diye, boncukları bitmiş bir krem kutusuna koymuştum o yüzden de iğneyi daldırıp daldırıp ucuna ne gelirse o sırada dizdim boncukları, renk ayarlaması yapmadım yani. O da sarı yoğunluklu oldu... Uzunluğuna karar verip misinayı kestikten sonra 'bit' dizdim bir tane de, sonra misinayı düğümleyip biti de o düğümün üzerine getirip karga burnuyla iyice sağlamlaştırdım. Böylece bitmiş oldu. Biraz uzun yaptığım için hem ikiye dolayıp kolye olarak kullanabilirim hem de bileğime dolayıp bileklik olarak kullanabilirim. 


    Evett bu da benim boncuk ve ıvır zıvır kutumun açık-kapalı hali. Koçtaş'tan almıştım uzun bir zaman önce, şimdilik iyi geçiniyoruz bakalım :))


İyi geceler, sevgiler :)

9 yorum:

  1. Günaydın, ben de Ankara'dayım, üstelik dün akşamdan beri sular kesik. Bir daha karı özlemiyeceğim.
    Harika kolyeler, çok güzel olmuşlar. Elinize sağlık.
    Lütfen kelime doğrulamayı kaldırın.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim çok sağ olun :)
    Ankara gerçekten kara gömüldü bir de sular kesildiyse daha fena olmuştur...
    Kelime doğrulamayla ilgili olarak benim yapabileceğim bir şey yok sanırım, kullandığım tarayıcıyla ilgili bir durum olduğunu düşünüyorum...

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel olmuşlar. Kar ve otobüs bekleyişleri, öğrencilik ve Ankara. Beni o kadar uzak bir geçmişe götürüyor ki. Eve dönüp de boncuklara, zincirlere dalıp, bunca güzel takıyı üretmek nasıl da ısıtmıştır içini. Ellerine sağlık.
    Blog konusundaki deneyimlerimi paylaşarak, senden bir ricada bulunacağım. Yorumları yazdıktan sonra karşımıza çıkan doğrulama kodları var ya, onların güvenlik konusunda hiç bir fonksiyonu yok. Tam tersi ziyaretçiler için caydırıcı oluyor. Mesela ben bir önceki yorumu göndermek için epey uğraştım. Kodu doğru okuyamayıp yanlış yazdım. Bir daha yazdım. Sonunda başardım ama bir başkası hiç uğraşmayıp yorum göndermekten vazgeçebilir. Doğrulama kodunu kaldırırsan yorumlar artacaktır.

    YanıtlaSil
  4. Yorumlarından doğrulama kodunu kaldırmalısın ama yorum denetleme satırında "Her zaman" şıkkını işaretlemelisin. O zaman kontrol sende olacaktır. Tabii senin için de uygunsa

    YanıtlaSil
  5. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim :)
    Ankara da kar yağarken öğrenci olmak zor, hele bir de okul uzaksa. Ben de bunlarla biraz kafa dağıtıyorum hem de sevdiğim şeyler zaten :)

    Hmmm yaşadığınız sıkıntıyı anladım sanırım ama bu yorum gönderme kodunu nasıl kaldırabileceğimi bilmiyorum. Yorumların denetlemesi bende olduğunda kalkıyor mu acaba?

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Özge. Senin doğrulamayı nasıl kaldıracağını bilemediğini öğrenir öğrenmez bu konuyu anlatan bir post hazırladım. Çünkü ancak resimlerle anlatabilecektim. Yorumlara resim yerleşmediği için de bloguma yazayım dedim. Bu linkten ulaşabilirsin. Kolay Gelsin.
    http://hertelden-everything.blogspot.com/2012/03/blog-yorumlari-nasil-duzenlenir.html

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkürler yardımcı olduğunuz için, blogunuzda anlattığınız şekilde yaptım umarım başarılı olmuşumdur :)

    YanıtlaSil
  8. Harika olmuş. Asıl ben teşekkür ederim. Şimdi nasıl da kolayca yorum gönderiyorum. Ohh.. rahatladım. Keşke herkese anlatabilsem. Bir çok blogu takip bile etmiyorum bu yüzden. :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Asıl ben tekrar teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...