18 Mayıs 2013 Cumartesi

Hayat İşte... 2 =D

Evet canlarım, aslında bu postu uzun zaman önce yazmam gerekiyordu ama biliyorsunuz üşengecim. Önceki postumda bahsettiğim pazartesi günü oldu ve biz doktorun yanına gittik, sıra beklemeydi falan derken doktor bizi çağırdı kurulun kararın anlattı. Çok şükür, postun başlığından da anlaşıldığı üzere kemoterapi almıyorum. Yani ilaç alıyorum da kemoterapi gibi değil. Şöyle ki:


Doktorum bizi yanına çağırdı, kurulun bana kemoterapi vermeyi gerek görmediğini, ama hastalık tekrarlamasın diye bir hap vermek istediğini açıkladı. Klasik kemoterapi ilaçları mide bulantısı, kusma, halsizlik, saç dökülmesi vb. şeyler yapıyor, benim kullandığım ilaç ise böbrek üstü bezini baskılayacağı için baş dönmesi, halsizlik, tansiyon düşüklüğü yapabilirdi, ki yapıyor da. Bu ilacın adı Lysodren (Mitotan), yurt dışından geliyor, Türk Eczacılar Birliği'nden gidip alıyorsunuz, reçeteniz raporunuzla. Neyse doktor bize "Bu ilacı kullanmanı tavsiye ediyoruz, sen bu ilacı kullanacak 3. hastamızsın, diğer hastalarımız ilacı devamlı kullanmayı tercih ediyor!" dedi. E ben/biz ( anneciğim vardı yanımda) de kemoterapi almaktansa bu ilacı kullanmayı tercih ettim/k, hatta ben mutluluktan havalara uçtum. İlacın yan etkilerini azaltmak için bir de kortizol verdiler bana ve lysodrenden günde 18 tane içmem gerektiği için mide koruyucu. Yani günde 20den fazla hap içiyorum.

Tabi öyle kolayca olmuyor her şey, rapor çıkması lazım benim bu ilaçları alabilmem için. Normalde 2-3 günde çıkıyor ama benimki çıkmadı, bir de çıktığında yanlış çıkartıldığını gördük.Sonra gidip reçete yazdırdık, oradayken ilacım her bittiğinde hastaneye gidip reçete yazdırıp tekrar Türk Eczacılar Birliği'ne gidip ilacı almam gerektiğini öğrendik. Yani yaklaşık 20 günde bir hastane yolları gözüküyor bana. Bekle bekle bekle, benim ilacı almam doktorla konuşmamızdan neredeyse 2 hafta sonra oldu. Şuan ilacı 8 saatte bir alıyorum ve zorlandığımı söylemeliyim. 500 mg ilaçların her biri ve ben 6 tane içmeliyim. Boğazımdan zor geçiyor vallahi. Daha ilk haftalardan bıktım ilacı içmekten, bir de ömür boyu kullanacağım güya. Gerçi aşırı baş dönmesi yapıyor, tansiyonumu hiç kontrol etmedim ama büyük ihtimalle tansiyonumu düşürüyor bu ilaç benim. Doktorum "Eğer çok kötü etkilerse dozu azaltırız ya da keseriz ilacı!" demişti, hafta içi konuşmak için gideriz büyük ihtimalle. Bakalım ne diyecek.

Bu arada çok şükür çok iyiyim. Arada sırada dikişlerim ağrıyor ama normal olduğunu düşünmek istiyorum. iştahım baya düzeldi, 2 kilo aldım hatta =D Eve geleli de 1 ay oldu, dışarı çıkıyorum sürekli, hatta dün alışveriş merkezine gidip kitap bile aldım =D ama halsizlik var üzerimde. şöyle bir Kızılay'a gidip güzelceeee gezmeden "Kendime geldim!" demem, ama onu da gözüm hiç yemiyor şu sıralar, bakalım kısmet =D

İyi geceler... =)

4 yorum:

  1. Çok büyük geçmiş olsun özge, hiç tanışmıyoruz ama iyiye gittiğini okudukça mutlu oluyorum. Çok daha iyi olacaksın inşallah, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için :) İnşallah bir gün tanışırız :)

      Sil
  2. Oleeyy oleeeyy, kilo bile aldıysan olmuştur bu iş:)
    Hemen iyileş ben seninle Kızılay'a gelirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nesrinnn, verdim o aldığım kiloları :( ilaç çok dokunuyor bana mide bulantısı kusma sürekli, 35 kilo oldum yani tekrar :( daha ne kadar zayıflayabilirim onu merak ediyorum :(

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...