26 Ağustos 2012 Pazar

Buluştukkkk :)



Sevgili Nesrin'in Ankaralı bloggerlar olarak buluşma fikrini bugün gerçekleştirdik :) Sadece 4 kişiydik ama çok eğlendik bugün, hemen hemen her konuda konuştuk, ne yaparız, ne okuruz vs. vs.

Kurtuba Kafe'de buluşalım demiştik, birbirimizi tanımadığımız için de elimizde kitaplarla buluştuk :) bu kitaplar da onlar oluyor :) Nesrin buluşma yerine gelmiş oturuyordu, ben çantamda kitabımı ararken beni gördü, sonra  Çağla geldi, hemen ardından da Suzan. Oturup bir şeyler içtik ama gitmek isteyenler için mekanın çok fazla özelliği olduğunu söyleyemeyeceğim, kitapçı-kafe tarzı bir yer.

Orada otururken bir sürü bir sürü kitap konuştuk, okuduklarımız okumadıklarımız, sevdiklerimiz sevmediklerimiz ve daha bir sürü şey :)

Suzan bizden önce kalkınca biz de yemek yemek için başka bir mekana geçtik. Kızlarrrr bana hatırlatın mekanın adı neydi? :(

İşte yediklerimiz:

Ben, Sezar Salata,

Nesrin, Mini Şinitsel,
 Çağla, Hellimli Sandviç,


Gurubun en küçüğü bendim. Minnacık bir bloggerım :) 

Bir daha ki buluşmayı evde yapmayı planlıyoruz. Hata menüyü bile konuştuk sayılır :D Bir de kitap kulubünü konuşacaktık ama unuttuk :( bir daha ki sefere kısmetse :)

Katılımcıların blogları :)

Nesrin'in Laf Salatası,
Suzan'ın suzangia'sı,
Çağla'nın Mavi..'si.
Aslında Kalem Darbesi de gelecekti fakat misafirleri dolayısıyla gelemedi.

Evvet, böyle işte. Bir daha ki buluşma da daha kalabalık oluruz umarım :)

Sevgiler...

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Seninki Kaç Santim?




Seninki kaç santim?: 600 binden fazla kişinin verdiği destekle lagos ve orfozu kurtardık. Sıra diğer türleri kurtarmakta! Denizlerimizin ve balıkların geleceği için, iş işten geçmeden, daha fazla ertelemeden, hemen şimdi eyleme katıl.


İnternet üzerinden denizdeki canlıları koruma/kurtarma adına çok güzel bir oluşum GreenPeace'in yaptığı. Yapmanız gereken şey sadece adınızı soyadınızı ve mail adresinizi yazıp bir balık sahibi olmak sayfa üzerinde. Sonra bunu blogunuzun bir köşesine koyarsanız daha da güzel olur :) böylece daha çok kişiye ulaşılır ve daha çok balık kurtarılabilir. Bilgisayar başında geçirdiğimiz günümüzün çoğunun yanında bu iş için ayıracağımız bir 5 dakika çok olmasa gerek.

Sevgiler :)

Heidi Betts - Kördüğüm ve Seviyor Sevmiyor


Arka kapak yazısı:

"Seksi ve eğlenceli. Karşı koymak imkânsız. Bayıldım!" 
-Lori Foster- 

"Heidi Betts romantik öykülere seksi, yeni bir soluk getiriyor. Muhteşem!" 
-Carly Phillips- 

"Neşeli ve benzersiz bir anlatım, çekici karakterler, akıcı diyaloglar bir araya gelip Kördüğüm'ün yılın en eğlenceli romantik hikâyesi olmasını sağlamış. Mizah ile erotizmi bir araya getirebilme yeteneği Heidi Betts'i günümüzün aşk romanı yazarları arasında üst sıralara yerleştiriyor." 
-Lisa Kleypas- 

"Yeni, ateşli, karşı konulamaz. Kördüğüm'ün her sayfasına bayılacaksınız." 
-Leanne Banks- 


Dylan Stone, Cleveland Herald gazetesindeki, Veronica Chasen'ın da başvurduğu işe kabul edilince iki gazeteci arasında amansız bir rekabet, köşe yazıları aracılığıyla sürdürdükleri bir savaş başlar. Birbirlerine bungee jumping veya rafting yapmak, dövme yaptırmak gibi konularda meydan okurlar, ilk pes eden yenilmiş sayılacaktır. Ama Veronica'nın son numarası, Dylan'ı belki de hayatının en zor işiyle karşı karşıya getirir. Victoria Dylan'ın örgü örmeyi öğrenemeyeceğini iddia eder. Dylan babaannesinin bile yapabildiği bir şeyin kendisini korkutmasına izin verecek değildir. Bir atkı örecek, Veronica'nın her hafta toplanan örgü grubuna katılacak kadar cesurdur. Ancak insanın sinirine dokunacak kadar yakışıklı bir erkek olan Dylan örgü grubuna gelip bütün kadınları büyüleyince Veronica kendini çetrefilli bir düğümün içinde bulur ve bu düğüm aşka çok benzemektedir. Öfkeleri sonsuza dek sürecek miydi? Yoksa aşk, her düğümü çözecek kadar güçlü müydü?




Arka kapak yazısı:

"Leziz, eğlenceli, romantik!" 
-Susan Andersen- 

"Heidi Betts'in mizahla duygusallığı harmanlayan özel bir yeteneği var. Bu da onun çağdaş romantizm yazarları arasında yükselmesini sağlıyor." 
-Lisa Kleypas- 

Bu, ortalama bir aşk düğümü hikâyesi değildir. 

Jenna Langan, ne istediğini bilen biridir ve bunu haftalık örgü grubundaki en iyi arkadaşlarıyla paylaşır. Jenna'nın istediğine sahip olabilmesi için herhangi bir erkeğe ihtiyacı yoktur, yalnızca bir tanesi dışında... Bir polis olan Gage Marshall ile olan evliliğinin kötü bitmesi, her zaman hayalini kurduğu bebeğe sahip olamayacağı anlamına gelmemektedir. Şimdi, Jenna'nın en sevdiği fuları, yarım kalmış bu hikâyenin kahramanlarını birbirine yeniden bağlamaya başlayacaktır. 

Gerçek aşk karmaşıktır. İlmek ilmek örmek gerekir. 

Beklenmedik bir baştan çıkarma eylemi kabul edilebilir bir cazibe oyunudur, peki ya damızlık olarak kullanılmak? Hayır, teşekkürler. Bebek sahibi olmamak için Gage'in kendince nedenleri vardır ve evliliklerinin bitmesinden bu yana fikrini değiştiren bir şey olmamıştır. Ta ki Jenna bu düşünceyi onun aklına sokuncaya kadar. Şimdi Gage, eski eşi Jenna'nın hamile olup olmadığını öğreninceye dek onun yanından ayrılmayacaktır. Dahası, birlikte geçirdikleri zaman arttıkça Gage'in tüm nedenleri de bir bir kaybolacaktır.





   Heidi Betts'in 3 kitaptan oluşan serisinin 2 kitabını bitirdim. Üçüncü kitap yazılmış, Türkiye'ye ne zaman gelir bilmiyorum ama merakla bekliyorum :) Kitaplar çok eğlenceli birer romantik komedi. Kısaca özetleyecek olursak: 3 çiftimizin yaşadıklarını anlatıyor. Kördüğüm'de Dylan ve Ronnie, Seviyor Sevmiyor'da Jenna ve Gage, son kitapta da Zack ve Gracy'i anlatacak.

   Kördüğüm birbirinden nefret eden iki köşe yazarının yakınlaşmasını ve birbirlerine aşık olmasını anlatıyor. Ronnie'nin Dylan'dan nefret etmesinin sebebi Dyla'ın onun istediği işi alması... Öyle olunca Ronnie de başka bir işe giriyor, sonra her yazılarında birbirlerine meydan okumaya başlıyorlar. Karşı tarafın asla yapamayacağını düşündükleri şeyleri yaptırıyorlar. Hatta Dylan ağda yaptırıyor :D Çok sevimli diyaloglar, çok eğlenceli sahneler var. Bir kaç saat içinde bitirebileceğiniz bir kitap üstelik, 280 sayfa :)

    Seviyor Sevmiyor, birbirlerine aşık ama bazı nedenlerden dolayı ayrılan bir çiftin tekrar bir araya gelme öyküsünü anlatıyor. Jenna, Charlette Teyzesi'nin çiftlik hayvanlarına bakmak için onun çiftliğinde kalıyor bir süre ve kızlar Jenna'nın yanına gelip parti yapıyorlar. İyice sarhoş olduktan sonra Jenna için 'süper' bir plan düşünen Grace planı uygulamaya koyuyor veee... Bu kitap da bir kaç saat içinde bitebilir, 311 sayfa bu da. Öğleden sonranız boşsa, oturup okuyun ve eğlenceli bir öğleden sonra geçirmiş olun. Ama kitaplara yaş sınırı konulması gerektiğini düşünüyorum, yetişkin kitabı yani :)

   Üçüncü kitap 'Knock Me For A Loop'... Ne zaman çıkacak bilmiyorum. Bu kitapta da Seviyor Sevmiyor da araları bozulan Zack ve Grace'i anlatacak. Çoook eğlenceli sahneler olacağına eminim, çünkü Seviyor Sevmiyor da Grace'in aldatıldığını zannederkenki halleri çok güldürdü :)

   Kördüğüm Süreyya Çalıkoğlu, Seviyor Sevmiyor Zehra Samanlı tarafından çevrilmiş. Çeviriler güzeldi, zaten Ephesus'un kalitesini beğeniyorum ben çok. Kitap düzenleri harika, her kitabın kendi ayracının olması mükemmel ve fiyatları da uygun :)


      Heidi Betts kitapları:
Most Love Vampires,
The Bite Before Christmas,
One Last Bite,
Walker's Widow,
Callei's Convict,
Hannah's Half-Breed,
Cinnamon And Roses,
Almost A Lady,
A Promise Of A Roses...  Historical romance ve paranormal türünde olanlar bunlar. 10 tane de Beyaz Dizi için yazılmış olanlar var ve 'Chicks with Sticks' olarak adlandırılan Kördüğüm, Seviyor Sevmiyor, Knock Me For A Loop kitaplarının serisi...


Siz hiç Heidi Betts okudunuz mu? Ne düşünüyorsunuz kitapları hakkında?

7 Ağustos 2012 Salı

Tembel/Üşengeç...

    Ne zamandır şöyle doğru düzgün bir şeyler yazıp post hazırlamadım. üstelik kardeşimin memlekete gitmesiyle birlikte fotoğraf makinesiz de kaldım. Yani hem tembel/üşengeç bir şeyim hem de "Makinem yok nasıl fotoğraf çekeceğim?" diye bahaneler buluyorum.
   Aslında bahane değil, fotoğraf makinem olmadan istediğim kaliteyi elde edemem telefonla, o yüzden bayramdan sonraya kadar kitap tanıtımları paylaşabileceğim sanırım. Çekiliş de aynı şekilde. Haberini verdim ama sonrasında çekilişi başlatamamamın sebebi fotoğraf makinesi. El yapımı şeyler olduğu için onların fotoğraflarını çekmem gerekiyordu. 

Şuan elimde bir örgü yüzük, bir örgü sepet projesi var. Bir de bugün öğleden sonramı ayırıp dolabımı düzelttim. Eski, sökülmüş, küçük gelen, terziye gidecek neler var, yok ayrıldı hepsi. Size de tavsiye ediyorum, yapılması gereken işler azalınca insan rahatlıyor. Bu arada halam terzi :D çok şanslıyım yani o konuda.

Efendim bu postun asıl amacı, başta da belirttiğim gibi üşengeçliğimden göstermediğim yeni kitaplarımı göstermek. İşte buyurun :)


Debbie Macomber - Mucizeler Dükkanına Dönüş, serinin 4. kitabı, ilk fırsatta okunacak :),

Julie Garwood - Güller ve Gelinler, daha çok vakti var sanırım, Julie Garwood'un diğer kitaplarını alıp öyle başlamalıyım okumaya,

Ann Brashares - Ölümsüz Aşk, konusunu okuyunca aldım bu kitabı, dünyaya tekrar tekrar gelen ve sevdiğini arayan bir kişinin hikayesi,

P.C - Kristin Cast - Vahşi, şimdi bu kitap serinin 4. kitabı. Özge elinde ilk 3'ü yokken ne yapacaksın bunu? derseniz, diğerlerini de alacağım, derim ama ilk bunu almak kısmetmiş. 

F.Louisa Barclay - Yüreğim Seni Çok Sevdi, facebookta bir kitap sayfasında tanıtımını görüp çok beğenmiştim, kitapçıda görünce kelimenin tam anlamıyla kaptım. Bitti bile, tanıtımı en kısa zamana :),

Heidi Betts - Seviyor Sevmiyor, her ne kadar fotoğrafını çekmesem de onu da aldım. üstelik daha kutusundan yeni çıkıyordu. Görür görmez, onu istiyorum!, diye bağırmaya başlayınca bana güldüler tabi :), bu da çoktan bitti tanıtımı çok yakında inşallah :),

Anya Seton - Katherine, bu kitap, abartmıyorum, yaklaşık 1 yıldır her gittiğimde kitapçının rafından bana bakardı ben de onu elime alır şöyle bir inceler, yerine koyardım. Almak geçen sefere kısmetmiş :),

Bir deeee çok uzun zamandır istediğim MESNEVİ'yi aldım. Kitap alınca çocuklar gibi seviniyorum, mutluluk hormonu fışkırtıyorum etrafa resmen... Siz de benim gibi misiniz? 

Sevgiler :)

1 Ağustos 2012 Çarşamba

Bunlar Benim Olmalı!!!

  Ne zamandır post yayınlamadığım için, tembelliğim tuttu bu ara, kitap bile okumuyorum neredeyse, blogum öksüz kaldı :(
  Şimdi, "N'olur benim olsun bunlar!" dediğim şeyleri göstereceğim :)

Ayakkabılar :)






Çanta :)

Yüzükleeeeer :)






Yüzük çok, çok seviyorum ben. Yüzüksüz dışarı çıkmam hatta o derece. Büyük yüzükleri sevdiğim gibi, küçükleri de takabiliyorum. Sadece abartılı derecede taşlı olmamasını tercih ederim :)

Mutfak :)


Şimdi ayakkabı, çanta, yüzükten sonra mutfak ne alaka derseniz, bir nedeni yok. Öyle can sıkıntısıyla oluşturulmuş bir post olunca mutfağı eklemeden olmaz :) Kırmızı-beyaz bir mutfak istiyorum ben, şöyle geniş, ferah olsa ne kadar güzel olur. Bu fotoğrafdaki gayet güzel mesela :)


Bir de kitap ayraçları :)



Bunları internet sitelerinde görmüştüm. Çok yaratıcı fikirler bence. Tasarımcılarını tebrik ederim :)


BİR DE, gün itibariyle 100. takipçisini gördü blogum. Ne zamandır güzel bir çekiliş yapmak istiyordum, hazır da 100. kişi de gelmişken yapayım artık. Eğer yarın planladığım gibi geçerse akşama doğru çekiliş postunu yayınlarım :)


Sevgiler,
İyi geceler...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...