23 Nisan 2012 Pazartesi

'Bişey Yaparım Ben Bunla Ki' Kutusu :)

  Ankara'dan, güneşli bir pazartesinden merhabalar herkese :)
Aynen Fırat'ta olduğu gibi 'Bişey yaparım ben bunla ki!' deyip, dolabımda bir yerlere sokuşturduğum şeyler için bir kutu yaptım. Geçen gün aldığım ayakkabı kutusunu kullandım bunun için, kutunun şekli çok hoşuma gitmişti. Yapışkanlı folyo kullandım, ben çok seviyorum bu malzemeyi, çok pratik, çok kullanışlı... Sadece beş dakikada kapladım kutunun dışını, o kadar kısa sürüyor yani... Ama folyoları aldığım yerde aynı desenden bulamadığım için içi ve dışı farklı oldu. Artık böyle idare edeceğiz...






   Kutuyu açmak için ufak bir delik koymuşlardı, ben o deliği beğenmediğim için yüzük halkasından bir aparat yaptım. Folyonun üzerindeki renklerle aynı renklerde kurdele seçip yüzük halkasının etrafını kapladım ve silikonla kutunun dışta kalan kısmına yapıştırdım. Üzerine de fiyonk yapıp bir metal boncukla süsledim...










İyi günler,
Sevgiler...
Özge...

15 Nisan 2012 Pazar

Nurgülce Tasarım'dan Hediye Kumaş Çekilişi :)

Herkese iyi geceler efendimmm,
Gece kuşu bir insan olduğum için hemen hemen her postumu gece yayınlıyorum ama bütün günü okulda geçirdiğimden ancak geceleri fırsat oluyor. Bir de cuma günü aşı oldum, kolum çok ağrıyordu, zor hareket ettiriyordum o yüzden yataktan kalkıp bilgisayarın karşısına geçemedim.

Gelelim asıl konuya, Nurgülce Tasarım hediye kumaş çekilişi yapıyor. Uzun zamandır kumaşçıya gitmek istediğim ve bir türlü gidemediğim için çekiliş bir fırsat oldu bana. Çekiliş süresi  4 Mayıs'ta bitiyor ve 5 Mayıs'ta sonuç açıklanacak.

İşte çekiliş hediyelerinin içeriği:

Neon ve pastel renklerde taftalar (en az 2'şer m)


 Kırmızı şifon, denizci temalı pamuk-floş, siyahlı viskon (1- 1,5 m civarında)


5 parça pamuklu kumaş ve 2 parça çanta yapımında kullandığım kalın kumaşlar ( 1 m'den daha az)


Kağıt çiçeği tohumları ve çiçek soğanları...

Şansıma hiç güvenmiyorum, hatta dershanede arkadaşlarımın yaptığı iddaa kuponlarına her katıldığımda kuponun 'yatmasını' sağlayan biriydim, artık benden gizliyorlardı kupon yaptıklarını... Çekilişe katılıyorum inşallah bana çıkar, inşallah, talihim dönsün artık lütfen yaa...
Hem bugün benim doğum günüm :)

Herkese sevgiler,
İyi geceler...
Özge...

7 Nisan 2012 Cumartesi

Hanımlar Matinesi 2 :)


  İki haftada bir teyzelerim ve kızlarıyla yaptığımız hanımlar matinemiz için hazırladığım sofranın fotoğrafı. Masada eksik birçok şey olsa da ancak bunu çekebildim o telaşta. Aslında bu ikinci buluşmamız, ilkinde çekilen fotoğrafları elime geçirdiğimde onları da paylaşacağım ama ben size irmik tatlısının tarifini vermek istiyorum. Kırmızı ile etrafını çevirdiğim tabaktaki tatlı. Adını tam bilmiyorum İrmikli Tatlı diyelim biz ona.

Malzemeler:
12 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 litre süt

Yapılışı:
Bütün malzemeleri karıştırıp, orta hararetli ateşte pişiriyoruz. Sonra istediğimiz bir kaba pişen karışımın yarısını döküp üzerine bir kat kakaolu bisküvi döşüyoruz ve karışımın kalanını da bunun üzerine döküyoruz. Son olarak üzeri için fındık ya da ceviz parçaları kullanabilirsiniz. Yapılışı kolay, hafif bir tatlı hem de yiyen herkesin hoşuna gitti :)

Merak edenler olursa diye yemek listesini de yazayım.
Biber dolması,
Kıymalı börek,
Peynirli poğaça,
Patates salatası,
Havuçlu meze,
İrmik tatlısı...

İyi geceler,
Sevgiler...
Özge...


1 Nisan 2012 Pazar

Örgü Küpeler :)

Bir pazar gününden herkese merhaba :)
Geçen hafta yaptığım ama tembellikten bir türlü fotoğrafını çekip yayınlayamadığım küpelerle geldim.

 Efendimmm, bu küpeler gayet dantel motifinden oluşturulmuş şeylerdir. Kalın bir iple on zincir çekerek başladım ve dolgular yaparak tamamladım motifi. Sonra da metal halka ve küpe ucuyla hazır hale getirdim. Aslında daha canlı bir renk olsaydı daha güzel olurdu ama benim elimde bir tek kahverengi vardı.
 Bir de geçen günlerde aldığım halka küpeler var. Onların etrafını da sanki dantel halkasıymış gibi kapladım. Çok sıkı ördüğüm için tığı zincirlerin içinden geçirip de istediğim gibi bir model elde edemedim. Siz biraz daha bol örerseniz daha rahat istediğiniz modeli oluşturursunuz. Sonra zincir çeke çeke böyle bir model oluşturdum. Çok beğendi herkes. Daha nicelerini yaparım inşallah.

İyi günler,
Sevgiler...
Özge...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...