25 Mart 2012 Pazar

Kutuları Seviyorum :)


 
    Kutuları çok severim. Karton olsun, metal olsun, plastik olsun fark etmez, hepsine bayılırım her ne kadar annem bu durumdan memnun olmasa da :) Evde küçük beyaz karton bir kutu vardı onu kaplayıp süsleyeyim dedim. Kutunun ilk halini çekemedim üzerine çizdiğim abuk subuk şeyler yüzünden :) İşte ilk önce tabanını kapladım içli dışlı. Daha sağlam olsun diye yapmıştım ben ama baktım her yeri kaplamazsam çirkin duracak ben de kapladım her tarafını. 
   Sonra da üzeri çok boş durmasın diye kaplama yaptığım kağıdın renklerinden organze kurdeleyle fiyonk yaptım. Birbirine sabitlemek için de misina kullandım tabi ki :))
 
    Kurdeleleri diktikten sonra yapıştırmadan önce küçük bir parça daha kestim ve onu üçe katladım. İlk önce iki katını yapıştırdım sonra da açıkta kalan kısmına silikon doldurdum, kese gibi bir şey oldu. Üzerine de kurdeleleri yapıştırdım. Aşağıdaki fotoğraftan daha net anlaşılabilir sanırım.

 
   Kurdeleden sonra çok boş kalmasın diye üzerine küçük kendinden yapışkanlı uğur böcekleriyle uğur böceği yolu yaptım. İnşallah en kısa zamanda da ahşap boyamayla kutu yapmaya başlayacağım :)
 

   Bir de geçen alışverişe çıktığımda aldığım simli yapıştırıcılarla mum var. 'Bunu alayım üzerine bir şeyler yaparım.' diye almıştım. İlk denemeden çok da memnun kalmasam da yaptım bir şeyler işte :) Mumun üzerine yapışkanları istediğim gibi sıktım. Yaklaşık bir gün de kurumasını bekledim. Kuruduktan sonra da bardak altığı üzerine erimiş mumla yapıştırdım. Sağına soluna da mum damlattım. Daha güzellerini de yaparım inşallah :))



İyi günler,
Sevgiler...
Özge...

23 Mart 2012 Cuma

Müstakbel Anne ve Baba! :D


Müstakbel anne ve baba,
Bir anlık zevk uğruna beni dünyaya getirmekten siz her ne kadar mutlu gözükseniz de benim fikrimi almamış olmanız bana yaptığınız ilk terbiyesizlik.

Gelmeme az bir süre kaldı. Sürekli benim için bir şeyler alıyorsunuz. Oysa ki ben kendi kıyafetlerimi kendim seçmek isterdim. Etti ikinci bir terbiyesizlik.

Fotoğraf makinesine benzeyen birşeylerle beni izlediniz beni kız olarak bekliyorsunuz. Güç bela sakladığım pipimi çıktığımda nereye koyacaksınız merak ediyorum.

Sevgili babacım, paraya kıyamayıp odamı kendin iğrenç bir şekilde boyadın. Yoruldun biliyorum ama şimdi o pembe boyayı kapatıp nasıl mavi yapacaksın onu da çok merak ediyorum. Annemin ismini koyacam diye annemle boşuna kavga ettiniz. Nasıl olsa ikinizin babasının da ismi 'Golfettin' artık onu koyarsınız bende ömür boyu sizden nefret ederim.

Annecim sana gelince, sanki benim sana bir zararım varmış gibi yalandan binbir türlü naz yaptın çıkınca bunları birbir anlatacam pedere. Ama anlaşabiliriz tabi herseyin bir karşılığı var.

Daha durun bu başlangıç. Neler yapacam size...

Not: Bebek arabasının kliması olsun bari;))




Ahhh kim yazdıysa ellerine sağlık, harika olmuş. Ne kadar güldüm anlatamam. Eğer gerçekten böyle bir çocuk olsaydı, 'fırlama' diye tabir ettiğimiz cinsten olurdu kesin :D


Sevgiler,
İyi günler...
Özge...

20 Mart 2012 Salı

Tuvalet Kağıdı Rulosundan Masa Üstü Kalemlik :)

Herkese iyi akşamlar :)

'Romantik Komedi' filminde gördüğüm bir tasarımdan yola çıkarak yaptım bunu. Aslında üst üste piramit oluşturacak şekilde dizmeyi planlamıştım ama kısmet her şey :)) Ortaya böyle bir şey çıktı. Ben de annem de çok beğendik ( ki annem beğenmişse bana göre tamamdır o iş)...


   .
 Çok kolay şekilde yapıldığını söylemeliyim.Sadece tuvalet kağıdı rulolarını bükülmeden biriktirmeye dikkat etmelisiniz. Desenini beğendiğiniz bir kendinden yapışkanlı kağıdı kenarların pay bırakacak şekilde kesin - ben kendinden yapışkanlı kağıt kullandım, ruloları boyamak hiç akıllıca bir iş değil :) - çünkü içinin bir kısmını da kaplamak daha estetik bir görüntü oluşturuyor. Bir ucundan başlayıp parmağınızla havasını ala ala yapıştırın diğer uca kadar, ben biraz pay da bıraktım üst üste gelip iyice yapışsın diye. Sonra resimde görüldüğü gibi yavaş yavaş içe doğru kıvırıyoruz ve sonuç...

   Dediğim gibi aklımda farklı bir şey vardı ama kaplama yaparken yeni bir fikir geldi. Kaplama yaptığım kağıdın rulosunu da kullandım. O tuvalet kağıdına göre daha küçük çaplı, kurşun kalem kullanmayı sevdiğim için, içine kurşun kalemleri koyarım diye onu da kullandım. Ama tuvalet kağıdı rulosundan biraz daha uzun kestim. Yani ruloyu 3 eşit parçaya böldüm, sonra onu da kapladım.

 Kağıt bandı rulosu da kullandım, onu da aynı şekilde kapladım. Onu kullanmak istememin sebebi içine uç, silgi, para bandı vs. koymak. Bütün parçaları kapladıktan sonra bir karton kutudan dikdörtgen bir parça kestim ve üzerine oluşturmak istediğim şekli çizdim. Hangi silindirin nereye geleceğine karar verdikten sonra bir tabak alıp kartonun kenarlarına çeyrek çemberler çizdim. Sonra buralardan kestim kartonu ve  aynı şekilde onu da kapladım. Kartonun şekliyle ilgili daha çok fotoğraf çekseydim harika olacaktı ama maalesef çekemedim. Hem çekip hem bir şeyler yapmaya çalışmak baya zor oluyor...
 



Ben karton kullandım ama mukavva kullanmak daha sağlam yapacaktır tabanını. Bütün malzemeler hazır olduktan sonra sıcak silikon tabancasıyla yan yana getirip birleştirdim. Silindirlerin aynı seviyede olmasına dikkat ettim, tabanı için yani. Ben ilk önce en büyük olanı aldım diğerlerinin boyunu da ona göre ayarladım. Bir de etrafını sardığım için yuvarlak bir şekilde yapıştırdım. 
    Bir uzun bir kısa yapıştırdım, siz nasıl isterseniz o şekilde yapabilirsiniz. 

    Çok boş durdu gibi geldi bana o yüzden kaplama kağıdının üzerindeki lila rengiyle aynı organize kurdeleden fiyonk yapıp, iki köşesine silikonla yapıştırdım. Masamın üzerinde parça parça bir sürü kalemlik olduğu için hepsini toplayıp içine koydum. Tabi en çok annem memnun oldu, masam derli toplu durduğu için :))

    Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz kişi de benim inatçı ve de cadı kardeşim. Ne zaman elime fotoğraf makinesini alsam hemen karşısına geçtiği için bu da böyle bir fotoğraf oldu :))



 Sevgiler, 
İyi akşamlar...
Özge...

14 Mart 2012 Çarşamba

Bal Köpüğü'nden Çekilişşş :)

Eveettt, blog hayatımızın ilk çekilişine katılacağız inşallah :)
Bir de hediyeler ojeler vs. olunca değmeyin keyfime...
Şansıma çok güvendiğimi söyleyemeyeceğim ama belli de olmaz kısmet demişler...

Gelelim hediyelere, hepsinin fotoğraflanmış hali aşağıdaki gibidir.


Çekilişe katılmak için lütfen tıklayın...

 http://balkopugutasarim.blogspot.com/2012/03/cekiliiisss.html


Özge...

13 Mart 2012 Salı

Küpe + Küpe, kolye ve bileklik :))

     Merhaba :))
   Bugün ilk olarak aldığımda hazine bulmuş gibi sevindiğim kurdelelerimi göstermek istiyorum. Gerçi ne alırsam alayım hazine bulmuş gibi seviniyorum, alış-veriş bağımlısıyım bir nevi... Neyse çok uygun fiyata eve yakın bir tuhafiyede buldum bunları, artık her renginden alırım yavaş yavaş...


    Eve geldiğimde de uzun süredir aklımda olan boncukları kullanmak için oturdum, yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz kolye küpe ve bileklik takımını yaptım. Boncuklar cam, tespih boncuğu :) Babaannemin ablası vermişti bana bunları ve daha nicelerini verdi, hepsi bekliyor bir şeyler olmak için.
   Neyse gelelim yapılışına... İlk önce kurdeleye geçirmeyi denedim boncukları ama maalesef delikleri küçük olduğu için sığmadı ben de misina kullandım. 4 katlı misinanın bir ucunu bitle tutturdum. Küçük, yuvarlak bir metal, karga burnuyla eziyorsunuz ve boncuklar düşmüyor. Nasıl bir şey olduğunu bilmeyenler için aşağıdaki fotoğrafta kırmızı çember içine aldım. İşte onlara 'bit' deniyor. Çok kullanışlılar bence.



 Tespih boncuğu kullandığım için küpelerin başında gördüğünüz yuvarlak boncuklara da sahiptim. Onları da bu şekilde kullandım, hoşuma gitti. Misina kullandığım için boncukların üzerindeki her renge uyum sağladı, renk problemi olmadı. Ama biraz uğraştığımı söylemeliyim. 4 kat misinayı tek seferde o delikten geçiremedim açıkçası :)) Neyse efendim, sonuç budur :))
Tasarımı bana aittir :)

   Bir de facebook'taki tasarım sayfalarından birinde gördüğüm bir küpe var. Görür görmez bayılmıştım, üstelik gerçekten çok kolay. Sadece evde, şu an adını hatırlayamadığım, fotoğraf filmi diyeyim, ondan bulabilmeniz lazım. Kenarlarındaki kareler kalacak şekilde kesip iki ucunu birleştiriyoruz ve bir halka takıyoruz. Hepsi bu. aşağıdaki fotoğrafta orijinali, benim gördüğüm hali var, bir altındaki fotoğrafta da benim yaptığım. Çok iyi çekemediğim için lütfen kusura bakmayın...

    Son olarak da küpelerimi koyduğum kutu ve sepetten bahsetmek istiyorum. Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz sepet, sanırım, mandal koymak için kullanılan bir sepetmiş. Ama deliklerini gördüğümde aklıma direk küpelerim geldi ve hemen aldım. Küpelerimi yan yana her deliğe dizdim, farklıların arasında birer boşluk kalacak şekilde. Çok kullanışlı gerçekten, küpelerin birbirine karışması dolaşması gibi bir ihtimal yok. İçinin ve dışının nasıl göründüğünü çektim...


   Bu da küçük, top küpe diye tabir edilen küpelerimi koyduğum kutu. Ankara Çankaya'da Nişantaşı Pazar'ı var, salı, cuma ve pazar günleri açık oluyor yanlış hatırlamıyorsam. Oradan aldım bu kutuyu, ilaç kutusu olarak satılıyor, çiçek şeklinde olanları ve onların değişik renkleri (pembe, mavi) var ama ben bunu tercih ettim. İçi de büyük sayılır, baya dolduruyorum top küpe dışındakileri de, hem kaybolma riski azalıyor böylece...


İyi geceler,
Sevgiler...

Özge...

3 Mart 2012 Cumartesi

Atkı, şapka, eldiven :))


     Nasıl göründüğü iyice anlaşılsın diye boyutunu büyüterek koydum fotoğrafı... Evet efendimm atkı, şapka, eldiven takımımız karşınızda. Çok örüyoruz, biraz söküyoruz, ortaya böyle bir şey çıkıyor işte. Gördüğünüz kişi de benim :))
     Şapkayı örerken fotoğraf çekmeyi unuttuğum için maalesef örme aşamalarıyla ilgili fotoğraf yükleyemedim. Anlatmaya çalışacağım elimden geldiğince, inşallah başarabilirim :)

     Şapkanın bitmiş hali aşağıdaki fotoğrafta. Şapka için ilk olarak çift katlı iple 45 ilmek başlıyoruz ve 57 sıra haroşa örüyoruz, bu yüzden kolay bu kısmı. Bir gün de bile bitirebilirsiniz başına oturunca, hatta hızlı örebiliyorsanız bir kaç saatte bitecektir. Sonrası sökme zaten :))
    45 ilmek ördükten sonra yukarıda gördüğünüz gibi alın kısmını kapatması için sökülmeyen kısmı ayırıyoruz, yani normal bir şekilde kıyılayacağız. Alın ölçünüze göre ne kadar isterseniz o kadar bırakabilirsiniz. Sanırım benim ki 16 ilmekti. 16 ilmeklik kısmı kıyıladıktan sonra volanlı kısma geliyoruz, o şekli elde edebilmek için 1 ilmek kıyılayıp 4 zincir çekiyoruz ve bir ilmek kaçırıyoruz sonraki ilmekle zincirin ucunu kıyılıyoruz. Bu kısımda hem fotoğraf çekip hem kıyılama işlemini yapamadığım için fotoğraf yükleyemiyorum, umarım anlatabilirim. Yani aşağıdaki fotoğraflardaki sonucu elde etmemiz lazım... 

   Arada görülen her boşluk bir ilmek aslında, sökmek için...

   İlmek bıraktığımız kısımdan sonra, tepe kısmını toplarken zorluk olmasın diye bir 5 ilmeği de normal bir şekilde kıyılıyoruz. Yani kıyılama işleminin bitmesine 7 ilmek kala boşluk işini bırakmalıyız. 5 ilmekten sonra elimizde kalan 2 ilmeği komple söküyoruz ve orada ipten halkalar oluşuyor. Bu halkaların olmasının sebebi tepeyi rahatça toplayabilmek... Oluşan halkaların içinden bir ip geçirip orayı topluyoruz kenarları dikme işleminden önce. Ve sonra kenarları dikiyoruz... 


    Atkı için yine çift katlı iple 21 ilmek başlıyoruz, daha kalın olsun isterseniz daha fazla başlayabilirsiniz. Bir çile ipin sonuna kadar örüyoruz. Şapka için de bir çile ip gidiyor zaten, yalnız ipin çok kalın olmamasına dikkat edin çünkü kalın olduğunda çok hoş olmuyor. Ben 'Bonbon' marka ip kullandım. Burada da kıyılarken ilmek bıraka bıraka kıyılıyoruz ve bıraktığımız ilmekleri baştan sona kadar söküyoruz. Aşağıdaki fotoğraftaki gibi olacak şekilde. Ama sökerken acele etmemeye dikkat edin lütfen, zira ben acele ettiğimden bazı kısımlarda ip sündü ve hoş olmayan bir görüntü oluştu, o yüzden siz yavaş yavaş dikkatle sökün... Sökme işlemi bittiğinde de iki ucundan bir halka oluşturacak şekilde dikin. Bir halka halini aldığında ikiye katlayacağız, yani yine halka olacak ama iki katlı... Bu kısmı anlatmak biraz zordu, yani halka işini ama ilk fotoğraftan biraz anlayabilirsiniz sanırım... 

    Son olarak, ben eldiven de ördüm ama ilk defa denediğim için çok başarılı bir çalışma olmadı :)) Artık idare edeceğiz ne yapalım... Eldivenleri örmek için de yine çift katlı iple 25 ilmek başladım ve 16 sıra ördüm. Sonraki sıra da 4, bir sonraki sırada 2 kesim yaptım başlardan ve 24 sırayla tamamladım eldivenlerimi. Dikerken kenarlarından baş parmaklarım için boşluk bıraktım ve bileğime kadar diktim. Kalan kısımda açık uçların birleşmesi için de düğme diktim son kısmına ve zincirden birer ilik yaptım. 
  
    Atkımı sökerken sünme olduğu için belki biraz toplar diye düşünüp şapkamın çiçeğine diktiğim incilerden diktim ara ara. 2-3 sırayı iple toplayıp inciyi öyle diktim. Burada çok belli olmasa da büzme gibi oldu, daha doğrusu büzme oldu :)) Şapkamın çiçeği de basit, sanırım herkesin bildiği çiçek, zincirle ve dolguyla yapılan...
Hepsinin bitmiş hali...

   Atkımın ve şapkamın yakından çekilmiş halleri...

    Umarım anlatabilmişimdir. Eğer anlatamadığım bir yer olmuşsa lütfen sorun...

    İyi akşamlar, sevgiler :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...